Зеленський підписав закон про дозвіл відправляти тероборону до зони бойових дій

2525 0
Президент підписав документ 10 червня.
Фото: Територіальна оборона ЗСУ

Фото: Територіальна оборона ЗСУ

Президент України Володимир Зеленський підписав закон, який надає можливість територіальній обороні виконувати завдання в районах ведення бойових дій. Відповідний документ опублікували на порталі Верховної Ради.

Документ встановлює, що виконання завдань територіальної оборони відбувається на всій території України включно з районами ведення воєнних (бойових) дій. Раніше виконання завдань тероборони здійснювалося поза районами ведення бойових дій. Згідно з даними, президент підписав документ 10 червня.

Читайте також: У нас багато патріотів воюють і їх потрібно зберегти, або Ще раз про тероборону

Нагадаємо, що жінки, сестри, матері і дівчата тероборонівців вимагали від військової адміністрації у Львові повернути їхніх чоловіків із нульової та першої лінії фронту, бо тих відправили у «гарячі точки» без належної військової підготовки та відповідного оснащення. За їхньою інформацією, серед тероборонівців є чимало загиблих і поранених, тому вони закликали владу і військове керівництво цінувати життя оборонців. 

Тvoemisto.tv розпитало, що кажуть самі захисники, яка ситуація із теробороною з інших областей і що варто змінити. Детальніше читайте тут.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!