Землі України – найбільш забруднені вибухівкою у світі, а збитки екології сягають 1,35 трлн грн

911 0
Екологи стверджують, що навіть ця сума не відображає реальної картини.
Фото умовне

Фото умовне

За даними Оперативного штабу з фіксації екозлочинів рф, російські окупанти завдали екології України збитків на понад 1,35 трлн грн. Проте, як стверджують екологи, навіть ця сума не відображає повної картини.  

Через лісові пожежі, горіння нафтопродуктів та загоряння промислових об'єктів з початку вторгнення кількість небезпечних викидів перевищила 67 млн тонн. У 2021 та 2020 роках ці викиди складали лише 2,2 млн тонн на рік.

Загалом в Україні вже постраждала третина лісового фонду держави – 3 млн га лісів. Сьогодні українські чорноземи є найбільш забрудненими вибухівкою землями у світі. Близько третини території України потребує розміновування, на що треба щонайменше 10 років. 

Нагадаємо, що російські окупанти ведуть наступальні дії у Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках. 

Ірина Давосир

________________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!