На похороні королеви Єлизавети II буде Олена Зеленська

2470 0
Вона повернеться в Україну, щойно завершиться церемонія в понеділок.
Олена Зеленська. Фото: з відкритих джерел

Олена Зеленська. Фото: з відкритих джерел

Дружина президента України Олена Зеленська приєднається до світових лідерів на похороні королеви Великої Британії Єлизавети II. Про це пише британський таблоїд The Sun із посиланням на джерела, передає Європейська правда.

Перша леді Олена Зеленська буде серед 500 глав держав і високих гостей, запрошених на поминальну службу та VIP-прийом, організований королем Чарльзом.

Читайте також: ЗСУ уразили 13 опорних пунктів росіян і відбили атаки біля Бахмута та Авдіївки

«Присутність Олени Зеленської є ще одним свідченням глобальної підтримки України в той час, як росія перебуває в ізоляції. Британія є одним із найвірніших союзників України. Її присутність на похоронах є ознакою цієї дружби та взаємної поваги», − сказав співрозмовник видання і додає, що Зеленська повернеться в Україну, щойно завершиться церемонія в понеділок.

Світові лідери збираються прибути до Лондона цими вихідними і, як очікується, віддадуть свою шану королеві Єлизаветі, відвідавши Вестмінстер-Хол, де перебуває труна з її тілом.

Додамо, що деякі провідні британські ЗМІ, зокрема телеканал Sky News, також повідомили про приїзд Олени Зеленської з посиланням на The Sun. Також на похороні 19 вересня точно будуть присутні президент США Джо Байден та президент Франції Еммануель Макрон. 

Нагадаємо, 8 вересня у віці 96 років померла королева Великої Британії Єлизавета II. Вона була коронована у 1953 році. У 2015 році − стала британським монархом, який правив найдовше, перевершивши свою прапрабабусю королеву Вікторію. У червні цього року королева Великої Британії стала другим за тривалістю правління монархом у світі. Попереду неї виявився лише Людовік XIV, який правив у Франції з 1643 по 1715 роки. 

Софіко Векуа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!