Померла королева Великої Британії Єлизавета ІІ

5224 0
Королева померла у колі своєї родини у резиденції Балморал, що у Шотландії.
ФОТО: ВВС

ФОТО: ВВС

Сьогодні, 8 вересня, у віці 96 років померла королева Великої Британії Єлизавета II. Про це повідомили у Букінгемському палаці.

«Сьогодні вдень королева мирно померла в Балморалі. Король і королева-консорт залишаться в Балморалі цього вечора і повернуться до Лондона завтра» йдеться у повідомленні.

Відомо, що королева померла у колі своєї родини у резиденції Балморал, що у Шотландії.

Зазначимо, сьогодні удень британську королеву взяли під медичний нагляд через занепокоєння лікарів станом її здоров’я. Після цього всі діти й онуки Єлизавети II вирушили до замку Балморал у Шотландії.

В останні місяці ЗМІ повідомляли про проблеми зі здоров’ям Єлизавети II, через які їй було важко пересуватися.

Довідково

Єлизавета II була коронована у 1953 році. У 2015 року вона стала британським монархом, який правив найдовше, перевершивши свою прапрабабусю королеву Вікторію. У червні цього року королева Великої Британії стала другим за тривалістю правління монархом у світі. Попереду неї виявився лише Людовік XIV, який правив у Франції з 1643 по 1715 роки. 

 
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!