Олена Зеленська на Львівщині відвідала дитячий будинок

2603 0
Вона відвідала ДБСТ – сім'ю, що взяла на виховання 8 дітей.
Фото: ЛОВА

Фото: ЛОВА

Перша леді України та команда Фундації Олени Зеленської відвідали дитячий будинок сімейного типу (ДБСТ) родини Паскевичів на Львівщині.

Джерело: Львівська ОВА

ДБСТ – це сім'ї, які беруть на виховання від п’яти до десяти дітей, позбавлених батьківської опіки, та забезпечують їм дитинство в родинній атмосфері. З початку діяльності Фундація опікується такими дитячими будинками по всій Україні.

Читайте також: Зеленський у Львові зустрівся з президентом Латвії 

«Ці діти колись уже втрачали родину й безпеку та віднайшли їх із прийомними батьками. І тепер через війну їхнє дитинство знову під загрозою. Дітям потрібен дім. А батькам – можливість захистити свої надзвичайні сім’ї. Людей, які стільки допомагають самі, ми просто зобов’язані підтримувати», – наголосила Олена Зеленська.

Довідка 

Історія цього дитячого будинку сімейного типу почалась у 2012 році. За цей час батьки Оксана та В'ячеслав виховали десять дітей. Зараз у ДБСТ Паскевичів – вісім вихованців та п’ять біологічних синів. До повномасштабного вторгнення сім'я жила неподалік Кривого Рогу. Там у Паскевичів був затишний будинок, велике господарство та власна сироварня. В березні родина була вимушена залишити своє звичне життя та переїхати на Львівщину. У розмові з першою леді та командою Фундації мама Оксана поділилася, як складно було знайти житло для такої великої сім’ї.

Читайте також: Зеленський у Львові вшанував пам’ять загиблих воїнів та відвідав поранених бійців у госпіталі

Нагадаємо, що 3 березня у Львові з робочим візитом приїхав президент України Володимир Зеленський. Під час поїздки він відвідав один із госпіталів, де лікуються поранені українські захисники, які воювали, зокрема, на Бахмутському напрямку. 

Крім того, президент зустрівся з президентом Латвії Егілсом Левітсом. Під час спільного брифінгу президентів Егілс Левітс зазначив, що Латвія долучиться до відбудови Чернігівської області, а продовження санкцій проти росії є обов’язковим для перемоги України.

___________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!