Україна

Зеленський у Львові зустрівся з президентом Латвії

4658 0
У Львові сьогодні також відбудеться спеціальна конференція.
Фото: Офіс президента

Фото: Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський сьогодні, 3 березня, у Львові зустрівся з президентом Латвії Егілсом Левітсом. 

Під час спільного брифінгу президентів Егілс Левітс зазначив, що Латвія долучиться до відбудови Чернігівської області, а продовження санкцій проти росії є обов’язковим для перемоги України. Також під час зустрічі обговорили можливість використання 300 млрд доларів заморожених активів росії для відбудови України. Левітс додав, що разом з Україною європейські інституції працюють над притягненням до відповідальності російського керівництва. 

«Наступні місяці Україну чекають вирішальні бойові дії. Після відбудови вона буде однією з найпотужніших країн у військовому плані, маючи за плечами такий бойовий досвід», – сказав президент Латвії.

Володимир Зеленський та Егілс Левітс підписали спільну декларацію, яка засвідчує, що Латвія підтримує повноправну європейську та євроатлантичну інтеграцію України. 

Додамо, що сьогодні у Львові також відбудеться спеціальна конференція United for Justice, яку проводять вперше.

Читайте також: Зеленський у Львові вшанував пам’ять загиблих воїнів та відвідав поранених бійців у госпіталі

Зазначимо також, що під час поїздки сьогодні Володимир Зеленський відвідав один із госпіталів, де лікуються поранені українські захисники, які воювали, зокрема, на Бахмутському напрямку. Глава держави поспілкувався з військовими й побажав їм якнайшвидшого одужання.

На Личаківському кладовищі Егілс Левітс разом зі дружиною Андрою Левіте, президентом Зеленським та першою леді Оленою Зеленською вшанували пам’ять українських воїнів, полеглих під час російсько-української війни. Глави держав і перші леді поклали квіти до могил українських захисників на Марсовому полі.

Нагадаємо, що востаннє президент був у Львові 11 січня. Тоді він зустрічався з президентом Польщі Анджеєм Дудою та президентом Литви Гітанасом Науседою. Тоді ж він вшанував пам’ять полеглих у війні з росією українських Героїв, що поховані на Марсовому полі Личаківського кладовища. Крім того, президент провів координаційну нараду стосовно безпекової ситуації  у північно-західних областях України.

Софія Шавранська

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!