Олена Зеленська відвідала Львів. Що відомо

1993 0
Перша леді завітала в Львівський медичний фаховий коледж післядипломної освіти.
Олена Зеленська/ president.gov.ua

Олена Зеленська/ president.gov.ua

Під час візиту у Львівську область перша леді України Олена Зеленська відвідала Львівський медичний фаховий коледж післядипломної освіти. Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький. 

За його словами, цей коледж – єдиний в Україні заклад, який займається післядипломною освітою медсестер і фармацевтів. Щороку додаткове навчання тут проходять 5 тисяч медичних сестер і братів, а також фельдшери, акушерки та фармацевти.

Читайте також: Перша леді передала України львівському медцентру новітнє діагностичне обладнання

Перша леді відмітила, що команда закладу залучає найкращі європейські практики для розвитку, водночас волонтерить і посилює психологічну стійкість медпрацівників. Крім того, у межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» викладачі пройшли навчання за програмами ВООЗ mhGAP і «Самодопомога +» та можуть надавати навіть першу психологічну допомогу.

Олена Зеленська також зазначила, сподівається, що держава найближчим часом зможе допомогти коледжу з розширенням, гуртожитками та гідними зарплатами для персоналу.

Для довідки

Львівський медичний коледж післядипломної освіти — вищий навчальний заклад комунальної форми власності, створений у 1985 році у Львові.

У 1991 році, рішенням Львівської обласної ради, на базі училища було створено коледж післядипломної освіти. В 1991 році на базі училища відкрито відділення «Сестринська справа» з вечірньою формою навчання, а в 2003 році — спеціальність «Фармація».

Коледж є єдиним навчальним закладом у Львівській області, який надає освітні послуги з підвищення кваліфікації молодших спеціалістів з медичною і фармацевтичною освітою та медсестер-бакалаврів, що працюють у державних лікувально-профілактичних закладах, а також закладах інших форм власності. У 2018 році до колежу була приєднана Львівська обласна наукова медична бібліотека.

Читайте також: Зеленський у Львові вшанував пам'ять полеглих Героїв

Нагадаємо, уночі, 15 грудня, у Львів прибув президент України Володимир Зеленський. Він опублікував відео з центру Львова у своїх соцмережах, де розповів про рішення початку переговорів про вступ у ЄС. Вдень він відвідав Марсове поле та вшанував пам'ять полеглих захисників. Після чого взяв участь у засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад при президентові України, що відбулося у місті. 

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!