Олена Зеленська виступить перед Конгресом США

1730 0
Виступ першої леді України пройде в залі Конгресу в центрі відвідувачів Капітолію цієї середи, 20 липня.
фото: сайт офісу президента україни

фото: сайт офісу президента україни

Дружина президента України Олена Зеленська в рамках візиту до США зустрілася з держсекретарем Ентоні Блінкеном та виступить перед конгресом США.

«Мирно літають пасажирські літаки, люди не жахаються сирен та гучних звуків надворі. Дивне відчуття: на п’ятому місяці російського вторгнення опинитись у країні, де все це можливо. Але я зараз у США якраз для того, щоб це стало можливим і в Україні»,повідомила перша леді країни на своїй сторінці у Фейсбук.

Читайте також: «Наш обов'язок – бути з вами, поки боротьба не завершиться», – спікерка палати представників США у Києві

За її словами, у США вона прибула запрошення першої леді Джилл Байден First Lady Dr. Jill Biden. Та відвідала Україну в травні, щоб особисто побачити й поспілкуватися з тими, хто через війну втратив дім, близьких. Тепер її черга говорити у США про українські потреби в нашому спротиві та боротьбі з агресором.

Олена Зеленська вже зустрілася з Держсекретарем Ентоні Блінкеном. «Його позиція щодо того, що, цитую: «суверенна, незалежна Україна існуватиме набагато довше, ніж Путін», залишається незмінною», – зазначила вона.

Як передає CNN, виступ першої леді України пройде в залі Конгресу в центрі відвідувачів Капітолію вже цієї середи, 20 липня, об 11.00 год. За словами спікерки Палати представників Ненсі Пелосі, всі члени палати представників і сенату запрошені на звернення Зеленської.

Нагадаємо, що перша леді США Джилл Байден 8 травня приїжджала із візитом до Ужгорода, де зустрілася з українською першою леді Оленою Зеленською.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!