Омбудсмен Дмитро Лубінець відреагував на насильне затримання чоловіка у Львові працівниками ТЦК

1418 0
Працівники Шевченківського РТЦК та СП із застосуванням фізичної сили затримали посеред вулиці Кирила Тарана та заштовхали до буса.
Фото: скріншот із відео Віолетти Таран

Фото: скріншот із відео Віолетти Таран

Уповноважений ВРУ з прав людини Дмитро Лубінець відреагував на насильне затримання Кирила Тарана у Львові та засудив дії працівників ОТЦК та СП. Про це омбудсмен повідомив у своїх соцемережах. 

«Силові затримання призовників, побиття, погрози, залякування — це неприпустимо, так не має бути в нашому демократичному суспільстві», – заявив чиновник. 

Також він вказав, що на ситуацію миттєво відреагував його представник у Львівській області Тарас Подвірний та одразу відправився у Шевченківський РТЦК, аби з’ясувати ситуацію. 

Омбудсмен зазначив, що Кирилу Тарану призначать нову ВЛК, за результатами якої і ухвалюватимуть рішення щодо чоловіка. 

Нагадаємо, що У Львівському обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки проводять службове розслідування через інцидент із затриманням Кирила Тарана, якого працівники Шевченківського РТЦК та СП насильно із застосуванням фізичної сили затримали посеред вулиці та заштовхали до буса. Детальніше – за посиланням.  

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!