ООН відкриє у Львові офіс для координації роботи міжнародних гуманітарних організацій

1402 0
Робота офісу поширюватиметься на Рівненську, Волинську, Закарпатську, Івано-Франківську та Львівську області.
Фото: aam.com.ua

Фото: aam.com.ua

У Львові з’явиться офіс з координації міжнародних гуманітарних організацій. Про це під час візиту до Львова зазначив заступник Голови Управління ООН з координації гуманітарних справ в Україні Джеймс Везерілл, повідомив голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

Читайте також: ЄС виділив Україні додаткові 205 млн євро на гуманітарну допомогу

За словами представників ООН, спеціальний офіс, який координуватиме роботу міжнародних гуманітарних організацій на території Заходу України, має покращити координацію усіх організацій, які підтримують Україну, щоб збільшити гуманітарну допомогу та соціально-правовий захист людей.

Робота офісу поширюватиметься на Рівненську, Волинську, Закарпатську, Івано-Франківську та Львівську області.

Читайте також: Світовий банк до кінця року фінансуватиме зарплати державним і соціальним працівникам в Україні

За словами Максима Козицького, ключовим питанням є житло для переселених осіб на Львівщині, адже з 1 вересня планується повернення до очного навчання у школах, у більшості з яких зараз розміщені переселенці. Також важливим питанням є психологічна допомога людям, які постраждали від війни.

Нагадаємо, що Європейський союз виділив Україні гуманітарну допомогу в розмірі ще 205 млн євро. Гроші підуть на створення тимчасових містечок для людей, які втратили свій дім під час воєнних дій та на гуманітарну допомогу для людей на окупованих територіях.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!