ЄС виділив Україні додаткові 205 млн євро на гуманітарну допомогу

1162 0
Загальне фінансування гуманітарної допомоги та сума нефінансової підтримки, що ЄС надав Україні перевищує 700 млн євро.
Фото: Укрінформ

Фото: Укрінформ

Європейський союз виділив Україні гуманітарну допомогу в розмірі ще 205 млн євро. Про це повідомив Єврокомісар з кризового менеджменту Янез Ленарчич, який перебуває з візитом у Києві, передає Суспільне. 

Читайте також: Світовий банк до кінця року фінансуватиме зарплати державним і соціальним працівникам в Україні

Гроші підуть на створення тимчасових містечок для людей, які втратили свій дім під час воєнних дій та на гуманітарну допомогу для людей на окупованих територіях. 

«Є дві пріоритетні проблеми: підготовка до зими через те що було зруйнована така велика кількість домівок та гуманітарна ситуація на окупованих територіях. Вона продовжує погіршуватись. Ми намагаємось розробити рішення як вона може дійти до тимчасово окупованих регіонів», — сказав він.

Єврокомісар наголосив, що це найбільша операція цивільного захисту яку коли-небудь проводив ЄС. 

«У рамках програми цивільного захисту до України надійшло понад 400 тис. тонн надзвичайної допомоги. Її надають 27 країн членів ЄС, а також Норвегія, Туреччина та північна Македонія», — додав він.

Читайте також: Байден підписав закон про виділення україні 40 млрд доларів

Зазначимо, загальне фінансування гуманітарної допомоги та сума нефінансової підтримки, що ЄС надав Україні перевищує 700 млн євро. З них 13 млн спрямовані на проєкти в сусідній Молдові.

Нагадаємо, Польща підписала з Україною один із найбільших за 30 років контрактів на постачання зброї. Контракт на 2,7 мільярда злотих, або приблизно 630 мільйонів доларів. 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!