Організатори Євробачення оштрафували українців за надписи на футболках. Оновлено

893 0
Йдеться про футболки з надписом «Free Azovstal defenders».
Фото: Alyona-Alyona

Фото: Alyona-Alyona

Організатори пісенного конкурсу «Євробачення-2024» оштрафували українську команду за надпис на футболках Free Azovstal Defenders. Про це повідомила співачка та учасниця конкурсу Alyona-Alyona. 

Виконавиця зазначила, що будь-які надписи та бренди були заборонені, а охорона перевіряла весь одяг, і якщо на ньому був такий, то його просили зняти або ж заклеювали надписи чорним скотчем. 

«Ми знали, що коли будуть показувати повтори виступів всіх артистів, то будуть показувати і саму делегацію. Тому коли до нас підійшла камера, наша команда швидко розкрилася і показали наш заклик на весь світ. Ми дуже ризикували, проте все вийшло. Відбилися просто фінансовим штрафом», – пояснила Alyona-Alyona.

Також учасниця конкурсу додала, що задля футболок довелося обдзвонити декілька поліграфій, які не працювали або відмовлялися робити принт.

Оновлено

Партнер Євробачення «Суспільне мовлення» заявляє, що не отримало жодних скарг та штрафів за нібито порушення правил.

Також додали, що Європейська мовна спілка дійсно має право застосовувати санкції у разі порушення правил конкурсу, про що артистів попередили ще на етапі підписання контракту. Пісенний конкурс Євробачення відкрито позиціює себе як аполітичний і просить усіх учасників дотримуватись цього правила.

«У команді менеджменту артиста працює більш як 20 людей, і інколи при донесенні інформації від одного з членів команди іншому інформація викривлюється. Що далі за собою несе публічну відповідальність. Така помилка трапилась сьогодні», – зазначила сама виконавиця Alyona Alyona після інциденту. 

Нагадаємо, що у суботу, 11 квітня, у Мальме відбувся гранд-фінал міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення». Україна посіла третє місце, набравши 453 бали від глядачів та журі.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!