«Оселя», яка допомагає бідним та бездомним, потребує допомоги

3643 0
Приміщення, куди приходять десятки бездомних, не може прийняти усіх.
Фото: спільнота «Емаус – Оселя»

Фото: спільнота «Емаус – Оселя»

Щодня до спільноти «Емаус – Оселя», яка у Львові є єдиним центром денного перебування бездомних людей, приходять десятки безпритульних, які залишилися без засобів існування. Будинок, де зараз надають послуги потребуючим, замалий, а той, що міськрада надала в оренду у 2019 р., потребує суттєвого ремонту. Про це на своїй сторінці у Фейсбук зазначила заступниця голови у Спільнота «Емаус – Оселя» Наталя Саноцька.

Читайте також: Львів’ян просять долучитися до роздачі їжі безпритульним. Як це зробити

За її словами, учора осередок підтримки бездомних людей, що функціонує при Оселі, відвідало 62 людини.

«Незважаючи на те, що у місті громадські ініціативи організовують щоденно по 3-4 роздачі їжі у різних локаціях міста, люди йдуть до нас, щоб помитися, постригтися, отримати одяг, поїсти і просто поділитися своїми проблемами з тими, хто ще вчора був на вулиці, а сьогодні надає послуги в Осередку – єдиному у Львові центрі денного перебування бездомних людей», – каже вона.

У 2019 році Оселя отримала від Львівської міської ради в оренду значно більше приміщення колишньої очної поліклініки у Винниках. Будівля потребує капітального ремонту. Іноземні фонди, на які розраховували раніше, коли брали приміщення в оренду, зараз зосереджені на пандемії і проблемах у своїх країнах. Тож, Оселя шукає ідеї, підтримку, кошти, щоб Осередок підтримки бездомних людей запрацював на новому європейському рівні.

Для тих, хто бажає долучитися до допомоги фінансово, відкритий рахунок

5169 3305 18406647 Приват банку

ЛМГО Спільнота взаємодопомоги «Оселя»

Фінансово можна підтримати також на сайті спільноти «Емаус – Оселя».

Зі деталями звертатися за номером телефону: 096 426 47 96.

Львівська міська рада надала в оренду Оселі у 2019 році будинок для облаштування там санітарно-гігієнічного центру. Але він потребує суттєвого ремонту. Іноземні фонди, на які ми розраховували, коли брали приміщення в оренду, зосереджені зараз на пандемії і проблемах у своїх країнах. 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!