Останній день концертів Leopolis Jazz Fest 2021. Кого послухати

1872 0
У День Конституції України відбудеться фінальний день фестивалю.
Фото: comma.com.ua

Фото: comma.com.ua

Сьогодні, 28 червня, у Львові відбудеться завершальний день великої концертної події – Leopolis Jazz Fest. Почути джазову музику можна на трьох сценах: на площі Ринок, у подвір’ї палацу Потоцьких та на сцені імені Едді Рознера у Парку культури. 

Зокрема, о 12:00 на сцені Палацу Потоцьких можна буде почути і побачити джазовий секстет Jive Review із власним яскравим імпровізаційним стилем, гарячим грувом та особливою джазовою атмосферою. Ігор Дьяченко – джазовий музикант, тенор-саксофоніст, засновник кількох джазових колективів. Представник так званої old jazz school та один із найяскравіших виконавців класичного свінг і диксиленд джазу в Україні.

Читайте також: Львів готовий до джазу. Як пройде Х ювілейний Leopolis Jazz Fest

О 14:00 на сцені виступить гурт Timo Vollbrecht Fly Magic, що базується в Брукліні. Він заснований у Берліні, зосереджений на  створені музики та імпровізацій: Тімо Волльбрехт – це те, що New York  City Jazz Record називає «блискучим» саксофоністом – керівником  оркестру, чия музика «обдарована ритмічною плавністю і хитромудрими поворотами».

О 15:00 в День Конституції України «ІNSO-Львів» (International Symphony Orchestra) виступить на сцені на площі Ринок. «ІNSO-Львів» є одним із найкращих виразників того, що український культурний продукт вартий світового визнання, і про це невпинно засвідчує його співпраця  зі всесвітньовідомими музикантами та диригентам.

О 17:00 послухати можна буде MUSICMUSICMUSIC – трьох видатних джазових музикантів. У рідній Швеції тріо назвали однією з найяскравіших музичних подій, що з'явилися на джазовій сцені за останні роки. Гурт любить експериментувати й у своїй творчості використовує класичні джазові композиції, а також авторські композиції піаніста колективу Фабіана Каллердата, який був нагороджений премією Jazz in Sweden 2006 року.

Читайте також: Посуньтесь, щоб музика сіла поруч. Олексій Коган про джаз і життя

На сцені ім. Едді Рознера сьогодні о 19:00 виступить Pianoбой, програма якого вбирає найближче і найбільш цікаве йому в джазі й передає через призму пісень, загальновизнаних хітів і трохи призабутої класики. Це, за словами Дмитра Шурова, буде дуже емоційний мікс із раннього бі-бопу, кул-джазу, свінгу, кубинського та бразильського джазу, авангард-джазу, фанку та ф'южн, танго і, звичайно, лірики – балад, джаз-вальсів. І не обійдеться без класи.

О 21:00 виступ феноменального Jazz at Lincoln Center Orchestra with Wynton Marsalis закриє X Leopolis Jazz Fest. Джаз-оркестр Лінкольн-центру (JLCO) – це біг-бенд із 15 віртуозних музикантів на чолі з Вінтоном Марсалісом, художнім директором всесвітньовідомого Jazz at Lincoln Center, що базується в Нью-Йорку.

Головна місія Jazz at Lincoln Center – музично збагачувати й розширювати глобальне співтовариство джазових меломанів, об’єднувати та просвіщати, знайомити з історією різних жанрів і поколінь. Для цього Jazz at Lincoln Center проводить тисячі концертів та освітніх заходів щосезону.

Нагадаємо, що 24 червня у Львові розпочався Leopolis Jazz Fest, минулого року концерти можна було послухати лише онлайн. 

Для довідки

Джазовий фестиваль проходить у Львові від 2011 року. Концерти відбувались на трьох сценах: на площі Ринок, у подвір’ї палацу Потоцьких та на сцені імені Едді Рознера у Парку культури. У 2020-му році фестиваль, який мав відбутися 25-29 червня, скасували через складну епідеміологічну ситуацію, і перенесли на 2021 рік. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!