Київ

Овочерізки в укриття. Київську чиновницю відсторонили від посади

911 0
Також суд задовольнив клопотання про домашній арешт підозрюваної.
Фото: КМП

Фото: КМП

Начальницю відділу Управління освіти Дніпровської РДА в Києві, як здійснювала овочерізки в укриття за завищеними цінами, відсторонено від посади. Про це повідомляє столична прокуратура.

11 вересня 2023 року, Голосіївський районний суд м. Києва розглянув клопотання прокурорів Київської міської прокуратури про обрання запобіжного заходу та відсторонення від посади начальниці відділу Управління освіти Дніпровської РДА, підозрюваній у розтраті бюджетних коштів.

Суд задовольнив обидва клопотання, застосував до підозрюваної запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту строком на два місяці та відсторонив її від посади на такий саме строк.

У серпні начальниці відділу Управління освіти Дніпровської РДА було оголошено підозру. Її підозрюють у розтраті бюджетних коштів при закупівлі овочерізок для закладів громадського харчування в укриттях. За даними правоохоронців, сума збитків становить близько 460 тис. грн.

Нагадаємо, згідно із даними на сайті  Prozorro мистецький ліцей «Зміна» у Дніпровському районі придбав дві електросковорідки за 1,2 мільйони гривень. 306 одиниць шкіряних барабанів та 153 комплекти молоточків до них на 882 тисячі гривень закупило в травні цього року Управління освіти Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації «для психологічного розвантаження дітей в укриттях під час повітряних тривог». 12 електронних овочерізок Robot Coupe CL50 за 1,6 млн бюджетних гривень в січні цього року також закупило управління освіти Дніпровської РДА.

Ці закупівлі викликали значний резонанс у суспільстві. 

Депутатка Київради Ксенія Семенова пояснювала, що зазначені овочерізки та інше кухонне обладнання були здебільшого закуплені під кінець бюджетного року - у листопаді-грудні з обмеженим часом на освоєння коштів. Тому РДА прописали в закупках  призначення «для укриття» через постанову Кабміну №590 про пріоритетність закупівель на першочергові потреби – облаштування укриттів. Тобто РДА використовують формулювання, що товар закуповується для укриття, а насправді здійснюють закупи для інших цілей.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!