Озеро відпочинкового комлексу біля Львова таки повернули у державну власність

6099 0
Мовиться про відпочинковий комплекс «Edem Resort Medical & SPA», що розташований у Стрілках.
Фото: Booking.com

Фото: Booking.com

Північний апеляційний господарський суд 8 листопада таки зобов’язав ТзОВ «Узлісся» повернути державі ділянку під озером, що розташоване в межах відпочинкового комплексу «Edem Resort Medical & SPA» у Стрілках. Цю інформацію Tvoemisto.tv підтвердили джерела у прокуратурі. 

Засновником та кінцевим бенефіціаром ТзОВ «Узлісся» є екснардеп та бізнесмен Ігор Кривецький.

Зазначимо, що за рішенням Господарського суду Києва ділянку під озером мали повернути у державну власність ще у березні 2023 року, проте згодом «Узлісся» подало апеляцію на це рішення, яку й не задовольнив Північний апеляційний господарський суд Києва. 

Читайте також: Суд повернув у власність держави озеро «Едем Резорту» Кривецького. Оновлено

Нагадаємо, що ТзОВ «Узлісся» Ігоря Кривецького придбала земельну ділянку в селі Стрілки у вересні 2019 року. Тут розташований відпочинковий комплекс Edem Resort Medical & SPA, доступ до води дозволений тільки відвідувачам. У 2020 році, після оголошення підозри ексочільникові ЛОДА Маркіяну Мальському, фірма пообіцяла повернути озеро в державну власність, однак з того часу нічого не змінилося.

Прокуратура вже три роки намагається повернути ділянку під озером у державну власність. Спершу у липні 2021 року Господарський суд Києва відмовив у задоволенні позову прокуратури, а Північний апеляційний господарський суд залишив це рішення без змін. Проте у серпні 2022 року Верховний суд скасував рішення обох судів і передав справу на новий розгляд до Господарського суду Києва.

Також нагадаємо, що детективи Національного антикорупційного бюро ведуть слідство у кримінальному провадженні щодо приватизації майже 16 га землі навколо Винниківського озера. Йдеться про ділянку на вул. Хмельницького, 9 у Винниках, де зараз розміщений відпочинковий комплекс Emily Resort. У 2020 році її продала Винниківська міська рада за 17,5 млн грн ТзОВ «Академія футболу», засновником якого був бізнесмен і колишній депутат Львівської міської та обласної рад Григорій Козловський. Зараз ця ділянка належить дітям Козловського.
 

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!