НАБУ відкрило справу через приватизацію землі навколо Винниківського озера

23735 0
Йдеться про майже 16 га землі.
Територія комплексу Emily Resort у Винниках/Фото: Твоє Місто

Територія комплексу Emily Resort у Винниках/Фото: Твоє Місто

Детективи Національного антикорупційного бюро розслідують кримінальну справу щодо приватизації майже 16 га землі навколо Винниківського озера. У межах провадження в липні 2023 року суд наклав арешт на майно колишнього голови Винниківської міської ради покійного Володимира Квурта, інформує видання Zaxid.net.

Із власних джерел у НАБУ,  Tvoemisto.tv ще раніше стало відомо, що у відомстві цією справою займаються тривалий час.

Загалом йдеться про понад 25,7 га землі в межах колишнього міського озера на вул. Хмельницького, 9 у Винниках. Цю землю орендувало ТзОВ «Краківський ринок», а в 2017 році суборендарем частини ділянки навколо озера стало ТзОВ «Академія футболу», засновником якого був бізнесмен і депутат Львівської міськради Григорій Козловський.

Читайте також: Як Винниківське озеро стало «басейном»

Невдовзі компанія та родичі бізнесмена різними частинами отримали майже 17 га землі навколо озера в постійне безкоштовне користування, а в 2020 році Винниківська міська рада продала «Академії футболу» цю землю за 17,5 млн грн. Того ж року у березні місцеві мешканці та журналісти повідомили про масову вирубку у лісі біля Винниківського озера. А у 2021 році цю територію приватизувала сім’я львівського бізнесмена Григорія Козловського, хоча ще у 2018 році на території біля озера розпочалось масштабне будівництво відпочинкового комплексу, а саме озеро на час робіт висушили.

Читайте також: «Винників уже нема». Козловський про доступ винниківчан до колишнього озера

За документами восени 2021 р. на місці колишнього озера з'явився новий об'єкт нерухомого майна – споруда «для занять водним спортом» площею 97 430 кв.м., у складі якої окремо виділили басейн, роледром, навіс, три спортивні майданчики на воді і «басейн переливного типу». Всі ці об’єкти у власності дітей Григорія Козловського. 

Загалом родина бізнесмена Козловського розбудувала довкола водойми відпочинковий комплекс. Наприкінці січня 2022 року там у тестовому режимі запрацювали лижні траси. А у червні 2022 року на місці озера відкрили елітний відпочинковий комплекс «Emily Resort», який розпочали будувати ще у 2018 році.  Детальніше про те, що сталось із Винниківським озером, довкола якого з'явився відпочинковий комплекс, читайте у нашому ексклюзивному матеріалі. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!