Україна

Папа Римський дозволив благословляти одностатеві пари

2726 0
Благословення має відбуватися без жодних обрядів і без створення враження шлюбу.
фото умовне

фото умовне

Ватикан дозволив священникам благословляти одностатеві пари, але не проводити для них вінчання або будь-які шлюбні обряди. Про повідомило видання Vatican News, пише Українська правда

Декларацію «Fiducia supplicans» із таким нововведенням видала Дикастерія віровчення, а Папа Римський Франциск затвердив її. Вона дозволяє священникам благословляти одностатеві пари, але без жодних обрядів і без створення враження шлюбу.

«Коли двоє людей просять благословення, навіть якщо їхнє подружнє становище є "нерегулярним", висвячений священнослужитель може дати згоду. Однак цей жест пастирського благословення не має містити будь-яких елементів, які віддалено нагадують обряд вінчання», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Заява глави УГКЦ привернула увагу цілого католицького світу, або ще раз про заяви Папи

Католицька церква прийматиме тих, хто не живе згідно з нормами християнської моральної доктрини, але «смиренно просить про благословення». Водночас доктрина церкви щодо шлюбу не змінюється, а благословення «не означає схвалення союзу». І згідно з «віковічною католицькою доктриною», Ватикан визнає законними тільки сексуальні стосунки, які відбуваються у шлюбі між чоловіком і жінкою.

Нагадаємо, Папа Римський Франциск запропонував католицькій церкві благословляти одностатеві шлюби. Він пояснив це тим, що до будь-якого прохання про благословення слід ставитися з «пастирським милосердям». Про це він заявив у відповідь на запитання щодо твердження, що поширена практика благословення одностатевих союзів узгоджується з Об'явленням і Магістеріумом (ККЦ 2357) на зустрічі із кардиналами.

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!