Папа Римський закликав до дипломатичного розв'язання війни

515 0
Папа Франциск одразу після благословення заговорив про Україну.
ПАПА РИМСЬКИЙ / УМОВНЕ ФОТО

ПАПА РИМСЬКИЙ / УМОВНЕ ФОТО

У неділю, 25 лютого, на площі Святого Петра у Ватикані Папа Римський Франциск закликав до створення умов для вирішення конфлікту в Україні шляхом дипломатичних зусиль. Про це повідомили в Vatican News.

Промовляючи до паломників, які в неділю зібралися на площі Святого Петра у Ватикані на молитву «Ангел Господній», Папа Франциск одразу після благословення заговорив про Україну.

«Вчора, 24 лютого, ми зі скорботою згадували другу річницю початку повномасштабної війни в Україні. Як же багато жертв, поранених, руйнувань, страждань, сліз було протягом цього періоду, який стає жахливо довгим і кінця якого досі не видно! Це війна, яка не лише спустошує цей регіон Європи, але й здіймає глобальну хвилю страху та ненависті. Поновлюючи свою найщирішу прихильність мученицькому українському народові та молячись за всіх, особливо за численні невинні жертви, благаю віднайти ту дещицю людяності, яка допоможе створити умови для дипломатичного розв'язання в пошуках справедливого та тривалого миру», – зазначив Папа Римський.

Читайте також: У Львівському музеї триває виставка плакатів про війну

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський у Гостомелі, звідки мало початися російське «захопити Київ за три дні», подякував українцям, які два роки виборюють перемогу після російського повномасштабного вторгнення. 

_____________________________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!