Парафія з села Речичани на Львівщині перейшла з Московського патріархату у ПЦУ

3897 0
Громаді призначили нового священника.
Фото: Духовна велич Львова

Фото: Духовна велич Львова

Парафіяни Свято-Успенської громади села Речичани, що в Городоцькому районі на Львівщині, залишили Московський патріархат та перейшли в Православну церкву України. Про це повідомляє Духовна велич Львова.

Читайте також: У Львові громада УПЦ Московського патріархату перейшла до ПЦУ

Митрополит Львівський та Сокальський Димитрій (Рудюк) прийняв їх до складу Львівсько-Сокальської єпархії ПЦУ. Громаді вже призначили нового священника – настоятелем став протоієрей Іван Денькович.

«Православні українці не хочуть мати нічого спільного з церквою держави-агресора і переходять в єдину Помісну Православну церкву України. Сподіваємося, що цей рух продовжиться, оскільки немає ні церковних, ні моральних підстав перебувати в структурах російської церкви в Україні», – каже митрополит Димитрій.

Нагадаємо, що напередодні настоятель Свято-Воскресенського Новоафонського монастиря у Львові о.Іов (Ольшанський) разом з громадою перейшли з юрисдикції Української православної церкви (Московського патріархату) до Львівської єпархії Православної церкви України.

Детальніше про те, як працює і на що впливає Російська Православна Церква в Україні, зокрема у Львові Tvoemisto.tv  аналізувало раніше, детальніше тут.

 
 
 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!