Київ

Паркову дорогу у Києві просять назвати на честь Дмитра Коцюбайла

1650 0
Паркова дорога йде прямо до Аскольдової могили, де Дмитра Коцюбайла поховали
Фото: Facebook

Фото: Facebook

Депутатів Київської міської ради та мера міста Віталія Кличка закликають перейменувати Паркову дорогу у Києві на вулицю Дмитра Коцюбайла, більш відомого як Да Вінчі. З відповідним зверненням виступили низка публічних осіб.

«Паркову дорогу можна переіменувати у вулицю (шлях) Дмитра Коцюбайла. Вона йде прямо до Аскольдової могили, де Дмитро похований», - висловив ідею адвокат та ветеран російсько-української війни Масі Найєм.

«Історія добровольця, який пройшов шлях від активіста Майдану, крізь несприйняття владою і інколи суспільством добровольчих рухів, до національного героя. Смерть на війні якого стала національною трагедією. Дмитро заслуговує на монументи, вулиці і розповідь у підручниках. Як символ боротьби за свободу і принципи», – відзначила телеведуча Яніна Соколова.

На її думку, на місце, де похований Да Вінчі буде приходити не одне наступне покоління.

«Таким чином ми збудуємо нову сторінку справжніх героїв цієї визвольної війни за нашу свободу і однозначну українську ідентичність наступних поколінь з ними. Тільки так у нас все буде добре. Слава Герою!», – додала Соколова.

Нагадаємо, Дмитро Коцюбайло загинув 7 березня 2023 року під Бахмутом. Йому було 27 років. На війну пішов у віці 18 років, і всі ці роки продовжував боронити державу. У 2014 році він зазнав важкого поранення у Пісках Донецької області. Після одужання повернувся на фронт. Молодший лейтенант, командир батальйону «Вовки Да Вінчі» в складі 67-мої окремої механізованої бригади. Глава держави своїм указом присвоїв Дмитру у 2021 році звання Героя України.

10 березня Коцюбайла поховали в Києві. На церемонію прощання з Героєм прийшли президент Володимир Зеленський та прем'єрка Фінляндії Санна Марін. На Майдані Незалежності труну зустріли на колінах тисячі людей, зокрема головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, міністр оборони Олексій Резніков та очільник ГУР Кирило Буданов. 

Зазначимо, що Паркова дорога йде прямо до Аскольдової могили, де Дмитра Коцюбайла поховали.

Станіслав Нестеренко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!