ПАРЄ офіційно визнала путіна диктатором

742 0
ПАРЄ закликає визнати путіна нелегітимним вже у березні 20204 року.
Фото: пресслужба ПАРЄ

Фото: пресслужба ПАРЄ

У пʼятницю, 13 жовтня, під час сесії Парламентської асамблеї Ради Європи депутати підтримали резолюцію, яка визнає президента рф володимира путіна, а його режим – диктатурою. Про це повідомляє пресслужба ПАРЄ.

«Переважна влада президента, яка є результатом надзвичайно тривалого терміну перебування на посаді, у поєднанні з відсутністю будь-яких систем стримувань і противаг, таких як сильний парламент, незалежна судова система, вільні ЗМІ та активне громадянське суспільство, перетворили Російську Федерацію на де-факто диктатури», – йдеться у заяві.

Згодом рішення ПАРЄ підтвердив нардеп Олексій Гончаренко:

«В ПАРЄ прийнята резолюція, яка визнає президента рф володимира путіна диктатором, а росію де-факто диктатурою!», – написав Гончаренко у своєму Telegram-каналі.

Відомо, що резолюцію підтримали 43 депутати.

Читайте також: ПАРЄ підтримала створення трибуналу для розслідування воєнних злочинів росії

Також ПАРЄ закликає визнати путіна нелегітимним вже по завершенні його терміну президентства, який спливає у 2024 році. З диктатором рекомендують припинити усі контакти, крім гуманітарних та тих, що стосуються прагнення до миру.  

Крім того, Асамблея просить держави-члени Статуту МКС заарештувати путіна, як тільки він потрапить під їхню юрисдикцію на підставі ордера на арешт. 

Додамо, 17 березня Міжнародний кримінальний суд видав ордери на арешт президента росії володимира  путіна та марії львової-бєлової, яка є уповноваженою президента рф з прав дитини.

Нагадаємо, у четвер, 12 жовтня, Парламентська асамблея Ради Європи визнала Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу. 

Тетяна Дзяма
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!