ПАРЄ підтримала створення трибуналу для розслідування воєнних злочинів росії

748 0
Резолюцію підтримали одноголосно.
Парламентська асамблея Ради Європи

Парламентська асамблея Ради Європи

Парламентська асамблея Ради Європи виступила за створення спеціального міжнародного трибуналу для розслідування злочинів воєнної агресії росії в Україні. За документ проголосували 115 депутатів, жоден не проголосував проти. Про це повідомила пресслужба ПАРЄ.

Зазначається, що перед трибуналом має постати як військово-політичне керівництво росії, так і ті, хто вчиняв злочини. Зокрема, ПАРЄ закликає терміново створити спеціальний міжнародний кримінальний трибунал, який повинен отримати повноваження на розслідування та судове переслідування злочину агресії.

Читайте також: Україна буде захищатися ударами по складах і базах росії

Також трибунал повинен мати право видавати міжнародні ордери на арешт, який створить група держав-однодумців у формі багатостороннього договору, схваленого Генеральною Асамблеєю Організації Об'єднаних Націй за підтримки Ради Європи, Європейського Союзу та інших міжнародних організацій. Місцезнаходження трибуналу повинно бути в Страсбурзі у Франції.

У документі також міститься заклик до Генеральної асамблеї ООН підтримати створення такого спеціального міжнародного трибуналу. 

З ініціативи представників української делегації до резолюції ПАРЄ внесли пропозицію «використовувати активи громадян росії, які підпадають під санкції, за їхню відповідальність у війні, яку росіяни розпочали проти України. Резолюція закликає продовжувати чинити тиск на росію з метою припинення бойових дій, виведення військ із суверенної території України та дотримання норм міжнародного права.

Нагадаємо, що 16 березня Парламентська асамблея Ради Європи одноголосно ухвалила рішення про виключення росії через повномасштабне вторгнення в Україну.




Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!