«Пасажири Києва» закликали відновити роботу тролейбусів і трамваїв - потужності вистачає

1067 0
Споживання електротранспорту складає приблизно 1% від наявних лімітів потужності електрозабезпечення міста
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Київ вже може відновлювати роботу всіх тролейбусів у пікові години та у вихідні. Таку думку висловила ініціатива «Пасажири Києва».

«Звертаємо увагу, що з початку лютого можливості споживання електроенергії столицею поступово збільшуються. Водночас суттєве зменшення споживання у вихідні дозволяє без порушення графіків для населення випускати на лінію більше електротранспорту», - заявляють активісти.

За їхніми підрахунками, якщо на маршрути вивести 130 тролейбусів (замість такої ж кількості тимчасових автобусів на тролейбусних маршрутах) та 13 трамваїв (які працюють зараз) у Києві, то їх споживання складе менш як 1% від наявних лімітів (близько 7 МВт).

Зазначимо, що від початку лютого Київ щодня отримує ліміт споживання електроенергії на день близько або понад 1 000 МВт.

Нагадаємо, 23 грудня через дефіцит електроенергії у Києві ухвалили рішення про припинення роботи наземного електротранспорту столиці – трамваїв та тролейбусів. На всі маршрути громадського транспорту вийшли автобуси. З 31 січня у столиці поновили роботу 2 трамвайні маршрути.

Станіслав Нестеренко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!