Патрульні затримали чоловіка, який із пістолетом погрожував двом школярам у Львові

2253 0
Із пояснень підлітків, він вимагав в них щотижневу винагороду у 500 гривень та певну інформацію.

Патрульні поліцейські у Львові затримали хлопця, який начебто погрожував неповнолітнім на вулиці Степана Бандери, вимагаючи щотижневу грошову винагороду. Виклик про це вони отримали вчора, 21 грудня, близько 15:00. Зі слів заявника, біля школи відбувався конфлікт між молодими людьми – один був одягнений в балаклаву і голосно спілкувався з двома учнями (16 та 17 років).

Як повідомили у пресслужбі патрульної поліції Львівської області, екіпаж встановив місце події згаданих людей. Вони підійшли до молодих людей та дізналися від учасників конфлікту, що 18-річний хлопець одягнув балаклаву і підготував предмет, схожий на пістолет, аби залякати потерпілих.

Читайте також: Поліція оголосила в розшук чоловіка, що намагався розбестити 7-річну школярку

«Він дочекався двох учнів віком 16 та 17 років після закінчення уроків. Коли вони вийшли, зі слів очевидця і школярів, приставляв пістолет до їхніх грудей і наніс тілесні ушкодження одному із хлопців в обличчя. Із пояснень підлітків, він вимагав в них щотижневу винагороду у 500 гривень та певну інформацію», – йдеться в повідомленні.

Під час поверхневої перевірки правопорушника поліцейські виявили предмет, ззовні схожий на зброю. Хлопець надав пояснення, що він придбав його в магазині для власної безпеки. На місце події також викликали слідчо-оперативну групу та повідомили батьків неповнолітніх.

Львів'янина затримали за ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК України. Йому загрожує відповідальність за ч. 4 ст. 296 (Хуліганство вчинене із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень) ККУ. За такі дії передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Нагадаємо, що у Львові поліція затримала зловмисника, який намагався вчинити розпусні дії щодо учениці львівської школи №43. Ним виявився раніше неодноразово судимий 50-річний мешканець Києва. Невдовзі слідчі повідомлять йому про підозру в розбещенні неповнолітніх. За скоєне йому загрожує покарання – до восьми років позбавлення волі.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!