Пенсії і доплати. Що зміниться з 1 квітня

853 0
З 1 квітня 2024 року підвищаться пенсії громадян старше 65 років.
ФОТО: HUY PHAN

ФОТО: HUY PHAN

У квітні зростуть пенсії українців, які старше 65 років і мають повний стаж, проведуть перерахунок пенсій для працюючих пенсіонерів, а також певні категорії пенсіонерів можуть отримати доплати від ООН. 

Відтак, з 1 квітня 2024 року підвищаться пенсії громадян старше 65 років, які мають повний стаж. Розмір пенсійної виплати вказаної категорії осіб, має складати щонайменше 40% від мінімальної зарплати. Пенсія підвищиться з 2840 грн до 3200 грн.

Також з 1 квітня відбудеться автоматичний перерахунок пенсій для 654 тисяч працюючих пенсіонерів (з урахуванням їх оновленого страхового стажу).

Читайте також: «Ми на тебе чекали». Як у Львові допомагають одиноким людям

Окрім того, у квітні пенсія додатково збільшиться у тих, хто отримає право на доплату до пенсії за віком. Надбавку отримають пенсіонери, яким протягом місяця виповниться 70, 75 і 80 років.

Компенсація виплачується у таких розмірах:

• особам, яким виповнилося 70 років, до досягнення 75-річного віку – у розмірі до 300 грн;

• особам, яким виповнилося 75 років, до досягнення 80-річного віку – у розмірі до 456 грн;

• особам, яким виповнилося 80 років і більше, – у розмірі до 570 грн

Додамо, що у квітні, пенсіонери можуть отримати додаткову грошову допомогу від Всесвітньої продовольчої програми ООН (ВПП ООН). Право на отримання додаткової грошової допомоги в межах реалізації проєкту мають пенсіонери, які відповідають таким умовам:

• отримують пенсію в розмірі меншому за 3250 грн;

• проживають на територіях активних або можливих бойових дій;

• не отримували з 1 березня 2023 року додаткових грошових виплат від міжнародних організацій та / або допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!