Частина пенсіонерів отримає доплати від розмитнення «євроблях»

3749 0
Виплати планують на березень-квітень цього року.
ілюстративне фото: sud.ua

ілюстративне фото: sud.ua

Держава компенсує по 2,4 тис грн пенсіонерам з мінімальними виплатами. Про це повідомляє hromadske.ua з посиланням на слова Петра Порошенка під час сьогоднішньої наради в Пенсійному Фонді.

Кошти виплатять з додаткових надходжень до Пенсійного фонду від розмитнення авто на єврономерах. Виплати планують на березень-квітень цього року.

Читайте також: В Україні змінили правила отримання субсидій. Деталі

Таким чином, пенсіонерам з найменшим рівнем пенсії – мінімальною та нижче мінімальної – планують повернути індексацію 2015-2016 років в сумі 2410 гривень. Втім, виплати торкнуться тільки тих пенсіонерів, які після індексації 1 березня отримають найменші пенсії.

 «Будуть і ті, хто після індексації отримає 800, 900 та 1000 гривень  – їм компенсувати не потрібно, а тим хто отримає 100 та 200 гривень – вони отримають компенсацію протягом березня-квітня», — сказав Петро Порошенко.

Читайте також: В Україні зросли пенсії. Основні розрахунки

Водночас міністр соціальної політики України Андрій Рева зазначив, що 2410 гривень — це та сума, яку пенсіонери недоотримали внаслідок відсутності індексації у 2014-2015 роках.

Зазначимо, що за час пільгового періоду до бюджету надійшло 13,5 млрд грн від розмитнення авто на єврономерах.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!