Переговори між Україною та росією продовжаться 1 квітня, – Арахамія

1264 0
За тиждень сподіваються підготувати напрацювання для зустрічі Зеленського та путіна.
Фото: Давид Арахамія

Фото: Давид Арахамія

Переговори між українською та російською делегаціями продовжаться 1 квітня у відео форматі. Про це повідомив у Telegram голова української делегації Давид Арахамія.

Також він додав, що за тиждень сподіваються підготувати напрацювання для зустрічі президентів Володимира Зеленського та владіміра путіна.

«На переговорах у Туреччині ми також оголосили, що наразі настала потреба зустрічі лідерів двох держав. Російська делегація відповіла, що для початку потрібно мати більш узгоджений проєкт договору. За тиждень ми напрацюємо те, що залежить від учасників переговорного процесу. І будемо сподіватися, що далі будуть зустрічатися президенти країн», – написав він.

Читайте також: Чи вигідна Україні мирова з росією. Реакція експертів

Раніше Арахамія зазначав, що зустріч глав України та росії має відбуватися не на території росії чи білорусі.

Нагадаємо, 29 березня відбувся черговий раунд переговорів України та Росії, після яких російська делегація прийняла рішення «суттєво скоротити бойові дії в чернігівському та київському напрямках». Також у межах перемовин українська делегація запропонувала створити систему гарантій безпеки для України. Ключова вимога до договору – чіткі гарантії безпеки України, які мають бути аналогічні 5 статті НАТО. Серед гарантів бачать країни Ради безпеки ООН, США, Францію, Туреччину, Німеччину, Канаду, Італію, Польщу, Ізраїль



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!