Політична реклама

Перелік продуктів, які можуть бути забруднені пестицидами

1657 0
Нерідко овочі та фрукти можуть не лише допомагати, а й шкодити здоров’ю людини, так як можуть містити у собі небезпечні речовини.

Перелік продуктів, які можуть містити у собі пестициди, подає Вкурсе.

Селера
    Цей овоч визнаний одним з найбільш забруднених пестицидами. Займає він таку позицію через те, що не має міцної шкірки, яка була б здатна захистити від шкідливих хімікатів. Навіть ретельне миття не здатне позбавити селеру від пестицидів.

    Чорниця
    Останні дослідження показують, що близько 30% цієї заморожених ягід отруєні пестицидами, які здатні викликати синдром дефіциту концентрації уваги з гіперактивністю у дітей.

    Зелені листові овочі
    Шпинат, капуста, латук й інші листові овочі, як правило, обробляються пестицидами для того, щоб відлякати від них комах.

     Персики
Шкірка у зрілого персика досить стійка до впливу, але при обробці молодих плодів всі хімікати залишаються в самому фрукті й після дозрівання.

    Перець
    Ці овочі в чомусь нагадують губки, адже так як легко пропускають крізь шкірку всі шкідливі хімікати. Саме тому навіть ретельне миття перцю не допоможе вам позбавити його від пестицидів.

    Картопля
    Навіть у такій звичній їжі, як картопля, може виявитися велика кількість шкідливих хімікатів, які потрапляють із землі, яку удобрюють пестицидами.

    Полуниця
    Ягода буде рости набагато швидше, якщо грунт удобрений пестицидами, які відлякують жуків. Але через м'якоть і тонку шкірку шкідливі хімічні речовини потрапляють і в саму полуницю.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!