Україна

Переселенці та звільнені з полону можуть отримати ваучери на навчання

1073 0
Визначили вже 70 професій і спеціальностей, за якими можна отримати ваучер.
Фото умовне

Фото умовне

Внутрішньо переміщені особи та звільнені з полону можуть отримати ваучери на навчання. Скориставшись такою можливістю, на думку Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, вони матимуть більше шансів працевлаштуватися за обраною спеціальністю. 

Джерело: Мінреінтеграції

Зокрема, уже визначили 70 професій і спеціальностей, за якими можна отримати ваучер. Це документ, за допомогою якого повністю або частково оплачується вартість навчання у закладах освіти (на перепідготовку за робітничою професією, здобуття ступеня магістра на основі вищої освіти за іншою спеціальністю чи підвищення кваліфікації).

Читайте також: На Львівщині планують облаштувати постійне житло для переселенців замість модульного

Як отримати?

Такі ваучери можуть отримати внутрішньо переміщені особи працездатного віку, а також звільнені з полону, стосовно яких встановили факт позбавлення свободи внаслідок збройної агресії проти України. Вказані категорії громадян можуть звернутися до центру зайнятості для того, аби отримати ваучер на навчання, якщо вони:

  • не зареєстровані в центрі зайнятості як безробітні;
  • не отримували ваучер раніше;
  • не проходили протягом останніх 3 років перепідготовку за рахунок коштів Фонду державного соціального страхування на випадок безробіття;
  • мають професійну (професійно-технічну), фахову передвищу або вищу освіту.

 

Із переліком професій і спеціальностей, закладів навчання, необхідних документів і процедурою видачі ваучерів можна ознайомитися за посиланням.

Нагадаємо, що Мінреінтеграції ініціює внесення змін до постанови Кабміну № 1195, які спрямовані на вдосконалення механізму виплат особам, що евакуюються зі звільнених територій. Так, гарантовані грошові виплати зможуть отримувати як люди, які виїжджають евакуаційними потягами, так і ті, хто це робить спеціальними автобусами.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!