Переселенці в Україні отримуватимуть по 2 тисячі гривень щомісяця

2462 0
Також 3 тисячі гривень будуть виплачувати на кожну дитину, яка через війну вимушено переїхала в більш безпечні регіони.
Фото: AP Photo / Vadim Ghirda, Emilio Morenatti

Фото: AP Photo / Vadim Ghirda, Emilio Morenatti

Уряд виплачуватиме кожному переселенцю в Україні мінімальну грошову щомісячну допомогу в сумі 2 тисячі гривень. Виплати здійснюватимуть через Дію, на картку в банку. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль сьогодні, 21 березня.

Також 3 тисячі гривень будуть виплачувати на кожну дитину, яка через війну, через всі ці жахіття вимушено переїхала в більш безпечні регіони. Крім того, уряд запустить програму працевлаштування всіх переселенців. Для цього держава виплачуватиме роботодавцям, які беруть на роботу переселенців з постраждалих регіонів, по 6,5 тис. грн за кожного працевлаштованого.

Прем’єр-міністр також нагадав, що тиждень тому Уряд ухвалив рішення про механізм компенсації комунальних витрат громадам, які надають безкоштовний прихисток переселенцям у школах, садочках, будинках культури та комунальних установах.

Читайте також: У Львові виділили ділянки під будівництво житла для переселенців

«Тепер ми доповнюємо програму, щоб компенсацію за комунальні платежі також отримували сім’ї, які приймають переселенців у себе вдома. Всі ті, хто відгукнувся на біду, надав дах переселенцям, надав безкоштовний прихисток, отримуватимуть 450 грн в місяць за кожного, кому допомогли, на компенсацію комунальних послуг»– сказав очільник Уряду.

Усі три напрямки програми вже затверджені урядом. Їхня реалізація почнеться 21 березня з реєстрації тимчасових переселенців територіальними громадами та ЦНАПами. З 30 березня запрацює реєстрація через Дію.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!