У Львові виділили ділянки під будівництво житла для переселенців

10096 0
У школах, театрах, спортивних залах переселенці перебувають 4-5 днів. В середньому 20% залишаються, а інші їдуть.
Фото: Укрзалізниця

Фото: Укрзалізниця

У Львові виділили ділянки під будівництво житла для переселенців. Про це сьогодні, 18 березня, під час брифінгу повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

«Ми виділили ділянки під будівництво житла, яке можна швидко збудувати, бо в школі чи у спортивному залі довго не можна прожити. Ніхто не знає, коли буде перемога. Маємо жити далі», – каже він.

Читайте також: У Львові хочуть збудувати модульні будинки для переселенців

Він додав, що через Львів пройшли вже 200 тисяч переселенців. Для розміщення тимчасово переміщених осіб у Львові задіяли вже 500 установ культури і освіти. 

«Переселенці живуть у хостелах, готелях, місць немає. У школах, театрах, спортивних залах переселенці перебувають 4-5 днів. В середньому 20% залишаються, а інші їдуть. Загальна кількість перевищує вже 200 тисяч людей. Бачимо, що у місті вже з'являються проблеми з продуктами. Три тижні це все відбувається коштами громади, простих людей», – зазначив міський голова.

Читайте також: Це мільйон доларів на день. Андрій Садовий про переселенців та життя у час війни

Нагадаємо, що Львів сподівається на підтримку міжнародних організацій у роботі з внутрішньо переміщеними людьми, йдеться про будівництво модульного житла, а також фінансування інших базових потреб. Садовий також говорить, що орієнтовно мільйон доларів на день вартує проживання людей, які приїхали. Йдеться про продукти харчування і предмети гігієни. Головний архітектор Львова Антон Коломєйцев у коментарі Тvoemisto.tv повідомив, що Львів напрацьовує декілька варіантів, де можуть розмістити модульне містечко для переселенців, утім, конкретних районів поки що не назвав.

У Львові тимчасово переміщені особи можуть знайти роботу, звергнувшись у найближче територіальне відділення центру зайнятості населення. Навіть, якщо в громадян немає повного пакету документів чи вони частково втрачені, у центрі зайнятості братимуть на облік. 

Христина Гоголь
 
Відео Дар'ї Кучер

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!