Львівський цирк отримав дозвіл бронювати працівників. Хто ще має право на бронь

1293 0
Також телеканалам марафону Єдині новини підтвердили статус критично важливих
Фото: Wikipedia

Фото: Wikipedia

Міністерство культури та інформаційної політики України визнало державні підприємства «Національна опера України» та «Львівський державний цирк» критично важливим підприємством, установою, організацією для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період. Відтак, працівники вищезгаданого державного підприємства отримують бронь від мобілізації до лав Збройних Сил України.

Також Мінкульт підтвердив телеканалам, які беруть участь у телемарафоні «Єдині новини», статус критично важливих для функціонування економіки й забезпечення життєдіяльності населення в особливий період. 

Йдеться про наступні телеканали: Ми — Україна, 1+1, ICTV, Інтер, Рада, Суспільне новини. Також з початку 2024 року статус критично важливих надали та підтвердили представництву Британської телерадіомовної корпорації (ВВС), агентству Укрінформ, Новому каналу, телеканалам СТБ, УНІАН, ТЕТ, а також Національній спілці журналістів України та іншим.

Читайте також: Мобілізація в Україні. Уряд хоче змінити систему бронювання

Зазначимо, відповідно до 25 статті Закону «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», бронюванню підлягають громадяни, які працюють в органах державної влади, в інших державних органах, в органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах і організаціях, яким встановлено мобілізаційні завдання (замовлення).

Згідно з постановою Кабміну № 194, бронювання військовозобов'язаних здійснюється органами держвлади, іншими держорганами, а також підприємствами, установами, організаціями, які задовольняють потреби армії або населення.

Які підприємства можуть бронювати працівників на Львівщині читайте тут.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!