Троє мешканців Київщини супроводжували техніку ворога і здавали маршрути ЗСУ

1637 0
Разом з росіянами вони погрожували місцевим і схиляли перейти на бік ворога.
Російські військові/з відкритих джерел

Російські військові/з відкритих джерел

Бучанська окружна прокуратура повідомила про підозру у державній зраді в умовах воєнного стану трьом мешканцям Київщини. Їм обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Про це заявляють в Офісі Генерального прокурора України. 

«За даними слідства, троє чоловіків під час окупації військовослужбовцями рф смт Михайлівка-Рубежівка Бучанського району перейшли на бік ворога. Разом з солдатами рф вони ходили зі зброєю в білих пов'язках по селищу. Заходили до помешкань місцевих жителів та, погрожуючи застосуванням зброї, схиляли їх перейти на бік ворога», – наголошують у відомстві.

Підозрювані надавали окупантам продукти харчування, питну воду, медикаменти та необхідні речі. Крім того, вони відібрали у місцевих мешканців автомобілі, передали їх окупантам і допомагали з ремонтом викрадених транспортних засобів. Також підозрювані особисто супроводжували російську військову техніку, здали окупантам відомості про маршрути пересування Збройних Сил України.

Читайте також: У Бородянці виявили ще два масові поховання

Нагадаємо, що у Києві повідомили про підозру 17-річному мешканцю області у державній зраді та таємному викраденні чужого майна. Досудове розслідування встановило, що у період тимчасової окупації села на території Бучанського району юнак добровільно перейшов на бік ворога. Він передавав представникам російської армії відомості про мешканців села, магазини та будинки, де можуть зберігатися цінні речі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!