Київ

Перша громада в Києві перейшла з УПЦ МП до ПЦУ

1059 0
Віряни ПЦУ дозволили московським попам забрати всі особисті речі

Громада храму Покрови Пресвятої Богородиці на Бортничах перейшла з УПЦ МП до ПЦУ. Про це стало відомо з сюжету «5 каналу».

Храм Покрови Пресвятої Богородиці знаходиться в Бортничах за адресою вул. Левадна, 23. 18 червня громада вірян на зборах вирішила, що переходить з-під влади московської церкви до ПЦУ. Попри супротив настоятеля храму, віряни пройшли всі юридичні етапи перереєстрації  і 5 вересня, з усіма документами прийшли до церкви.

Віряни ПЦУ дозволили московським попам забрати всі особисті речі, свічки тощо.

Всередині храму віряни побачили безлад. Було знайдено ікони всеросійського імператора миколи другого та його дружини та купу проросійської та відверто пропагандистської літератури. Всі ці докази було вилучено слідчими СБУ та Нацполіції.

Таким чином, громада храму Покрова Пресвятої Богородиці на Бортничах стала першою громадою в Києві, яка вийшла з УПЦ МП і увійшла до ПЦУ.

Перший храм Покрови Пресвятої Богородиці було збудовано на початку XVIII століття, але в 1930-ті роки більшовики зруйнували його. Храм було відновлено в дерев’яному вигляді після закінчення Другої світової війни, після чого його декілька разів перебудовували.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!