Перша леді США і прем'єр Канади відвідали Україну

827 0
Джилл Байден відвідала школу в Ужгороді, а Джастін Трюдо побував у Ірпені.
Прем

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо у Ірпені/Фото: Олександр Маркушин

Перша леді США Джилл Байден сьогодні, 8 травня, приїжджала із візитом до Ужгорода, де зустрілася з українською першою леді Оленою Зеленською. Про це повідомила пресслужба Закарпатської обласної ради.

Джилл Байден та Олена Зеленська відвідали школу в Ужгороді, у якій розселили переселенців з областей України, де тривають бойові дії. Як зазначили в Закарпатській обласній раді, візит Першої леді Байден є демонстрацією підтримки України з боку високопоставлених представників США.

Візит в Ужгород не анонсувався і тримався в максимальній таємниці і був закритий для ЗМІ. На зустрічі була тільки пресслужба Білого дому. Крім Ужгорода, поїздка першої леді США передбачає зупинки в словацьких містах Братислава, Кошице та Вишнє Нємєцьке. Станом на 15:19 Джилл Байден уже залишила територію України. 

На своїй сторінці у Twitter перша леді США опублікувала фото зустрічі з українками у Словаччині.

«Цього Дня матері я хотіла бути з українськими матерями та їхніми дітьми»– написала Джилл Байден.

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо побував у Ірпені на Київщині. Про це повідомив мер Ірпеня Олександр Маркушин. 

«Щойно мав честь говорити із Прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо. Він приїхав в Ірпінь, щоб на власні очі побачити все те жахіття, яке вчинили з нашим містом російські окупанти. І, звісно, був шокований. Адже він побачив спаленими та вщент зруйнованими не військові об’єкти, а домівки ірпінчан, які ще недавно раділи життю і мали свої плани на майбутнє», – додав він.

Фото: Олександр Маркушин, Твіттер Джилл Байден і скрін з відео зустрічі в Ужгороді

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!