Перша українська вакцина від коронавірусу з’явиться наступного року, – МОЗ

1709 0
Уже почався монтаж лінії для виробництва інактивованих вакцин від грипу і коронавірусу.
Фото: freepik

Фото: freepik

Першу вакцину від коронавірусу українського виробництва мають виготовити вже у 2022 році. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, відповідаючи на питання президента Володимира Зеленського під час презентації плану реформ на 2021−2023 роки на виїзній нараді парламентської фракції Слуга народу в Трускавці, – передає НВ.

За словами міністра, в Харкові вже почався монтаж лінії для виробництва інактивованих вакцин від грипу і коронавірусу.

Читайте також: Чи вартує в час пандемії вакцинувати дітей від грипу. Пояснення педіатра

«Це одна з перших. І на етапі підписання меморандум про інвестиції набагато більше. До кінця цього року ми точно будемо знати чіткі дедлайни виробництва вакцин, але в наступному році з лінії зійде перша українська вакцина», – каже він.

Нагадаємо, що львівські науковці виграли ґрант на 10 млн гривень для розробки вакцини від SARS-CoV-2. Про те, чи справді реально створити вітчизняну вакцину від коронавірусу, що для цього потрібно і як виглядає процес роботи над нею, читайте у матеріалі Tvoemisto.tv за посиланням



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!