На першу трансплантацію у лікарні на Орлика очікує трирічна дитинка

6258 0
Дитині проведуть родинну трансплантацію печінки.
Фото: dtkt.ua

Фото: dtkt.ua

Міська дитяча клінічна лікарня Львова, що на вул. Орлика, отримала ліцензію на трансплантацію органів. У Львові вже є перший потенційний пацієнт. Про це Тvoemisto.tv розповів головний лікар дитячої лікарні Дмитро Квіт.

Читайте також: Дитяча лікарня на вулиці Орлика у Львові отримала ліцензію на трансплантацію органів

«Першу пересадку плануємо провести трирічній дитині. Це має бути родинна трансплантація печінки. Зараз цю дитину вже готуємо до такої операції, ведемо та спостерігаємо у себе вже упродовж двох місяців. Стан трирічної дитини компенсований, тобто без загострень. Наразі готуємося», – каже Дмитро Квіт.

Львівська міська дитяча лікарня – одна із небагатьох в країні, яка більше 10 років займається дотрансплантаційною підготовкою дітей та післятрансплантаційним спостереженням. Саму трансплантацію через недосконале українське законодавство до минулого року проводили за кордоном, у Бельгії та Варшаві.

«На сьогодні ми вже готові проводити ці трансплантації в нас, і ми станемо першою клінікою у Західній Україні, яка буде проводити такі трансплантації», – додав головний лікар дитячої лікарні.

Читайте також: Львівські лікарі віддають шану жінці-донору, яка врятувала чотирьох пацієнтів. Фото дня

Нагадаємо, що Львівська міська дитяча клінічна лікарня на вулиці Орлика отримала ліцензію на трансплантацію органів та паліативну допомогу. Волонтерка Наталія Ліпська розповідала Tvoemisto.tv, що багато сил пішло на те, аби проводити трансплантацію печінки у Львові у міській дитячій лікарні на Орлика: вигравали конкурси громадського бюджету, щоб обладнати операційні, зробити палату пробудження, підсилити реанімацію, закупили техніку в лабораторію. Так, медики Львівської лікарні швидкої допомоги допомагатимуть з дітьми, та всі операції тут будуть повністю безкоштовними.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!