Перший день «червоної» зони. Як у Львові реагують на обмеження

2929 0
Здебільшого, люди, з якими нам вдалось поспілкуватись, з розумінням ставляться до нових обмежень
Фото: Романа Ламанського

Фото: Романа Ламанського

Від сьогодні Львів у «червоній» зоні карантину, у місті починають діяти нові обмеження, утім у центрі міста доволі людно. Під час стріму Тvoemisto.tv з’ясувало як ставляться до нових обмежень деякі містяни та гості, і чи змінилась робота ресторанів та «Вернісажу».

«Ми всі бачимо, яка ситуація. Прекрасна погода, можемо гуляти», – під час стріму Тvoemisto.tv зазначила львів’янка.

Здебільшого, люди, з якими нам вдалось поспілкуватись, з розумінням ставляться до нових обмежень, кажуть, що вони необхідні, аби призупинити темпи поширення хвороби.

Утім дехто каже, що має свою думку стосовно усього того, що відбувається і називає нові обмеженням «порушенням людських прав».

У деяких закладах громадського харчування у центрі міста у відвідувачів перевіряють сертифікати про вакцинацію чи тести на коронавірус, зокрема й у Grand cafe leopolis, що на першому поверсі у будівлі Ратуші. Тут також кажуть, що немає звичної кількості відвідувачів, заклад може бути заповнений на 50%.

У деяких закладах неохоче відповідають на запитання про перевірку ковід-сертифікатів та тестів у відвідувачів.

Працює нині і «Вернісаж», цей ринок має право працювати за умови, що працівники вакциновані, утім дехто з продавців відверто каже, що не є вакцинованим і не планує цього робити. «Я живу за Божими законами», – зазначила одна із продавчинь.

Додамо, у Львові та на Львівщині, станом на ранок, 30 жовтня, підтвердили 1880 нових хворих із Covid-19, з них львів’ян 886 людей. Це новий антирекорд, адже за весь період пандемії в області не фіксували такої кількості хворих.

Тим часом у ТРЦ «Форум» сьогодні чимала черга на вакцинацію. Під час стріму Тvoemisto.tv більшість львів’ян кажуть, що йдуть на щеплення, через те, що хочуть працювати.

Додамо, нещодавно в ексклюзивному інтерв’ю для Tvoemisto.tv міський голова Львова Андрій Садовий розповів, чому львівських школярів відправили на канікули і дистанційне навчання та чи буде у Львові повний локдаун.

Читайте також: «Посидіть дома, почитайте книжку». Андрій Садовий про нові обмеження у Львові

Нагадаємо, що від сьогодні, 30 жовтня, Львів як і область переходить в «червону» зону епіднебезпеки. Працювати можуть ті установи та заклади, де персонал вакцинований на 100% двома дозами, а відвідувати їх також ті, хто матиме зелені сертифікати або тест (ПЛР чи антиген), дійсний 72 години, або довідку про протипокади до вакцинації чи одужання від коронавірусу (довідка дійсна 180 днів. Вона може бути паперовою, або відомбражатись в додатку "Дія"). Окрім цього, обов'язковими залишаються температурний скринінг, дистанція та маски. Детально пояснюємо, що дозволено, а що заборонено в цей період у місті і як працюватиме кожна галузь.

Детальніше про нові обмеження читайте тут.

Фото Романа Ламанського



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!