Перший інфікований штамом «Омікрон» в Україні вже одужав

1781 0
Пацієнт був повністю вакцинований ще навесні.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Перший інфікований новим штамом коронавірусу «Омікрон» в Україні вже отримав негативний результат ПЛР-тесту. Про зараження новим варіантом у країні стало відомо 18 грудня. Про це повідомив головний санлікар Ігор Кузін під час брифінгу сьогодні, 21 грудня.

«Завдяки тому, що пацієнт був повністю вакцинований ще навесні, хвороба протікала майже безсимптомно. Наразі у цього вже негативний результат ПЛР-тесту», – каже він.

Читайте також: Штам Омікрон виявили вже у низці країн Європи. Держави обмежують поїздки з Африки

Додамо, що жінка, інфікована цим штамом коронавірусу, повернулася з Об'єднаних Арабських Еміратів, де мала контакт з хворими на Covid-19.

За словами Ігоря Кузіна, попередні дані свідчать, що «Омікрон» поширюється швидше, ніж всі відомі до цього штами коронавірусу. У понад 90 країн уже підтвердили його. Захворювання, спричинені новим штамом, не має незвичних симптомів і часто протікає безсимптомно. Наразі тривають дослідження ефективності вакцин конкретно проти нового штаму.

Нагадаємо, що в Україні вже пронозували, що скоро в нас може з’явитися новий штам коронавірусу Омікрон, хоча у час новорічних свят прогнозують стабільну ситуацію.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!