Київ

Петиція про демонтаж Пушкіна на Шулявці в Києві набрала 6 тисяч підписів

744 0
Кияни хочуть позбутися головного імперського маркера
Фото: КМР

Фото: КМР

Петиція про негайний демонтаж пам’ятника російському письменнику Алєксандру Пушкіну на Берестейському проспекті набрала 6 тисяч підписів і має бути розглянута міською владою.

«Процес деколонізації активно триває по всій Україні. Пам'ятники Пушкіну є головними російськими ідеологічними маркерами, так само, якими були пам'ятники Леніну для періоду радянської окупації. Пушкінопад вже відбувся у Харкові, Дніпрі, Миколаєві, Чернівцях, Ужгороді, Мукачеві, Тернополі, Кропивницькому, Кременчуці, Кролевці, Конотопі, Чернігові, Полонному та інших містах і селах нашої країни. Час нарешті позбутися головного імперського маркера і місту Києву», - зазначив автор петиції.

Нагадаємо, Міністерство культури позбавило охоронного статусу два пам’ятники Пушкіну у Києві. Мова йде про бюст біля Арсенальної та погруддя біля 153-ї гімназії, яка досі має назву Пушкіна.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!