Київ

Петиція про створення парку «Юрковиця» набрала необхідну кількість підписів

509 0
Петиція також стосується реставрації будівлі колишнього пивзаводу Ріхерта, що має охоронний статус

Міська влада має розглянути пропозицію військовослужбовеця ЗСУ Сергія Литвяка, який створив петицію про створення рекреаційного парку «Юрковиця» в історичному центрі Києва в зеленій зоні між пагорбами Щекавиця та Юрковиця. Петиція набрала понад 6 тисяч підписів менше ніж за тиждень.

Литвяк пропонує об’єднати парк мостом із пагорбами Щекавиці, щоби можна було гуляти між валами повз Житній Ринок, далі на Замкову і через яр на Пейзажну алею чи Володимирську, до пагорбів біля Музею Голодомору.

Військовий також закликає змінити цільове призначення ділянки на «рекреаційну зону», щоби захистити її від забудов, а також об’єднати її з майбутнім ландшафтним заказником місцевого знання «Гора Юрковиця», що розташований на сусідній ділянці.

Крім того, автор петиції закликає якнайшвидше «звільнити ділянку, захоплену без договору ТОВ «Керамблоки-Інвест», а також зобов’язати власника будівлі колишнього пивзаводу Ріхерта на вулиці Кирилівській, 35, виконати умови охоронного договору – реставрувати пам’ятку, або  повернути її громаді.

Нагадаємо, понад 6 тисяч громадян підписали петицію із закликом зберегти від забудови схил Старокиївської гори.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!