Київ

Петиція про заборону будівництва на Старокиївській горі зібрала понад 6 тис. підписів

520 0
Столична влада має відреагувати на вимогу киян

Понад 6 тисяч громадян підписали петицію із закликом зберегти від забудови схил Старокиївської гори. Статистика підписів оприлюднена на сайті Київської міської ради.

Петиція вимагає заборонити будівництво на вулиці Гончарна, 19 (біля сходів Пейзажної алеї).

Нагадаємо, на Воздвиженці на схилі Старокиївської гори планують звести «Академію гончарного мистецтва».

Проєкт будівництва «Академії» на вулиці Гончарна, 19 представили наприкінці 2023 року.  За заявленим планом, там мають облаштувати музей і новий оглядовий майданчик, а також впроваджуватимуть програми для реабілітації військових з ПТСР за допомогою гончарства.

Однак активісти вважають, що інвестори лише прикриваються ідеєю реабілітації військових і людей з інвалідністю, щоб відкрити у новій будівлі ресторан і забудувати схил Старокиївської гори.

Забудовником ділянки є ТОВ «"Фундація "Якісне житло"». Журналіст Володимир Бондаренко пов'язує компанію з колишнім нардепом від Партії регіонів Василем Горбалем.

До слова, у будинку поруч із будмайданчиком, живуть так звані священники УПЦ МП, які «служать» в храмі-МАФі на Старокиївській горі. Як нагадує Бондаренко, Горбаль був прихильником і спонсором УПЦ МП.

Зазначимо також, що ТОВ "Фундація "Якісне житло" — це той забудовник, який намагався побудувати 20-поверхову будівлю на Воздвиженці, але громаді поки у суді вдалося зупинити будівництво, зараз на тому місці облаштували зелену зону.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!