Петиція щодо проїзду авто через сквер св. Юра зібрала тисячу підписів

2427 0
Із 22 лютого у Львові стартував збір підписів прихильників відновлення руху приватного транспорту через сквер св. Юра. На даний момент ця дорога відкрита тільки для громадського транспорту. Нині петиція вже набрала 1000 підписів, що зобов'язує владу міста її розглянути.
Фото: facebook.com/Варта 1

Фото: facebook.com/Варта 1

Активісти вважають, що заборона проїзду через нову дорогу перекриває важливу транспортну артерію з аеропорту та залізничного вокзалу в центр міста. Зокрема, через заборону руху приватного транспорту, утворюються затори на вулицях Степана Бандери, Городоцькій та Степана Бандери.

Активісти стверджують, що таке рішення міської ради створює незручності для мешканців прилеглих вулиць, а також не вирішує жодної транспортної проблеми міста. Збір підписів, за відкриття дороги для руху приватного транспорту, відбувається на сайті Єдиної системи місцевих петицій

Також 19 лютого відбулась дискусія прихильників і противників відновлення руху приватного транспорту через площу Святого Юра та вул. Устияновича. Тоді депутат ЛМР Ігор Зінкевич повідомив, що під час зустрічі не вдалося домовитися про те, що зробити проїзд відкритим і для приватного транспорту, а не лише громадського. Відтак було домовлено про те, що наступна така зустріч відбудеться 26 лютого о 15:30 год в малій сесійній залі (каб. 230) Львівської міської ради.

Напротивагу, уже створеній петиції, в якій мешканці Львова просять дозволу пустити приватний транспорт через сквер св. Юра, створили петицію із закликом цього не робити. Станом на 09:00 годину 24 лютого ця петиція зібрала 180 підписів.

Нагадаємо,  22 лютого, мешканці Львова отримали можливість реєструвати свої звернення, пропозиції та вимоги до посадовців і депутатів міськради онлайн. Збір підписів до поданих петицій триватиме 2 місяці. За цей час звернення повинне зібрати понад 1000 підписів, і лише після цього його розглядатимуть.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!