Петиція за скасування ДПА у школах набрала необхідні голоси

2226 0
Тепер її має розглянути президент.

Петиція про скасування державної атестації-2022 для учнів 4-х, 9-х та 11-х класів набрала необхідну кількість голосів – понад 25 тисяч підписів.

Читайте також: Школи у Львові самостійно вирішуватимуть, як їм вчитися – дистанційно чи офлайн

Іспит уже скасовували в попередні «ковідні» роки, і тепер підписанти також вимагають, щоб ДПА скасували.

«Через епідемією коронавірусу та запровадженням дистанційного навчання в областях, що знаходяться в червоних зонах, пропоную скасувати державну підсумкову атестацію для учнів четвертих, дев’ятих та одинадцятих класів у зв’язку з нееквівалентною кількістю часу для обробки та засвоєння програми учнями з такою формою навчання у школі», – йдеться в тексті петиції.

Автор петиції стверджує, що цього року через «дистанційку» учням, як і раніше, складно готуватися до іспиту, тому просить скасувати атестацію.

«На мою думку, учням досить важко підготуватися до екзамену на дистанційній формі навчання та це буде несправедливо по відношенню до учнів, яким відмінили обов'язкове ДПА у 2021 і 2020 році, які опинилися в аналогічній ситуації», – додає автор петиції.

Читайте також: Організовуйтесь у групи, або Як батькам пережити онлайн-навчання у дітей

Зареєстрували петицію 31 січня 2022 року. Тепер, коли вона набрала необхідні голоси, її має розглянути президент.

Додамо, що у МОН заявили, що тривають останні консультації про ДПА, остаточне рішення ухвалять на засідання профільного комітету ВР.

Нагадаємо, що Тvoemisto.tv дізналося, що не так із онлайн-навчанням у львівських школах, хто відповідальний за відсутність уроків в онлайні та як ситуацію можна було б покращити. Про е читайте у матеріалі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!