Під час будівництва елітного житла на Погулянці частково демонтують давню віллу

4477 0
Це буде забудова високого класу, що матиме формат клубного будинку. Поруч із підземним паркінгом хочуть розмістити невеликий СПА-центр – басейн і спортзал.
проєктне рішення, АРХІТЕКТОРИ: ЮРІЙ СТОЛЯРОв, МИХАЙЛО КУЗЬМИЧ

проєктне рішення, АРХІТЕКТОРИ: ЮРІЙ СТОЛЯРОв, МИХАЙЛО КУЗЬМИЧ

У Львові пропонують збудувати елітне житло на вул. Погулянка, 11, 13 та 15. Давню віллу, що розташована в межах нової забудови, мають частково демонтувати, зберігши фасадну частину. Про це йшлося на засіданні архітектурно-містобудівної ради. 

Проєкт вже розглядали на містобудівній раді, однак раніше він охоплював лише дві ділянки – №11 та №13, також забудовник отримав містобудівні умови та обмеження під час виконкому ЛМР. Після цього проєкт поставили на паузу, оскільки власники ділянок почали перемовини з сусідами. Нині вони докупили ще одну ділянку і територія стала на третину більшою. Загалом, за словами архітектора Юрія Столярова, концепція через це дещо змінилася, але базові принципи, які погодили перед тим, намагалися зберегти. 

Читайте також: У Львові забудовник за власні кошти будує нову дорогу

«Вулиця Погулянка має дуже характерну забудову, яка в останній час змінилася. Зараз це мікс віллової та квартирної забудови. Була ідея зберегти історичну забудову – йдеться про частковий демонтаж з відновленням, тому планування в ній буде новим. Хочемо зберегти фасадну стіну, покрівлю доведеться, звичайно, розібрати та змонтувати заново. Такий підхід – щоби імплементувати частину старої будівлі в нову забудову, але зберегти фасанду лінію і характер»,  – каже він.

Планують, що це буде забудова високого класу (одно-, чотири- та пʼятиповерхова) на 15 квартир, серед яких і дворівневі. Вона матиме формат клубного будинку. Поруч із підземним паркінгом на 32 місця хочуть розмістити невеликий СПА-центр – байсейн і спортзал. 

«Це не масове житло, водночас новий обʼєкт буде фоновим, і ми не перевищуємо висоту, яка була погоджена на попередніх засіданнях. Також намагалися передбачти характер забудови так, щоби він перегукувався з історично сформованою», – зазначає Юрій Столяров.

Читайте також: Селищна рада Брюховичів продала під забудову колишні землі дитячого табору

Додамо, що під час засідання містобудівної ради до представленого містобудівного розрахунку була низка зауважень. Зокрема, те, що сауна не може бути розташована у підвальному приміщенні, що обіцяли врахувати. Також надалі мають зафіксувати на фото те, як виглядає вілла всердині, і забезпечити у межах проєкту місця на паркінгу для осіб з інвалідністю. 

Нагадаємо, у 2020 році мешканці виступили проти знесення будинку за адресою вул. Погулянка, 11, оскільки там розташована давня вілла. Щоправда, вона перебуває у дуже поганому стані, тому забудовник обіцяв спершу зберегти і відновити будівлю. Документи на зведення житла на засіданні виконавчого комітету ЛМР видали підприємцям Денису та Іванні Мельникам, Станіславу Луговському та Сергію Дядюшку.

Ольга Коваль

Візуалізація з архітектурно-містобудівної ради
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!