Під час купання в океані у Порту зник 22-річний львів’янин

10870 0
Іллю знесло течією. Хлопець втратив свідомість.
фот: ROYAL Russian Ballet

фот: ROYAL Russian Ballet

8 лютого під час купання в океані у місті Порту (Португалія) зник 22-річний артист балету Ілля Романський. Трупа, з якою виступав хлопець, зупинилася в готелі Порту на березі Атлантичного океану. Після цього кілька артистів пішли на берег і двоє вирішили скупатися. Один – Дмитро – благополучно повернувся на берег, а інший – Ілля – зник. Як повідомили на сайті 24 каналу, хлопець зі Львова.

«Як тільки він зайшов у воду, його одразу ж змило великою хвилею. Побачивши це, Діма кинувся на допомогу Іллі, який нерухомо плив на спині. Їх обох стало сильно зносити течією. Діма обхопив Іллю, почав тягнути його до берега і відчайдушно кричати про допомогу. Майже допливши до найближчого кам'янистого берега, Діма намагався витягнути Іллю, що втратив свідомість. Вибратися не виходило, бо була очевидна небезпека розбитися об каміння. Ще одна велика хвиля відірвала Іллю від Діми», – йдеться в повідомленні групи балету ROYAL Russian Ballet на Фейсбуку.

У повідомленні трупи додають, що до хлопців підплили добровольці – рятувальники на надувних човнах. Серед них був професійний плавець, який виліз на скелі та намагався дістати хлопців. Допомогли вибратися Дімі та почали шукати Іллю. На той момент (о 16.45 8 лютого) артисти трупи, які перебували на березі, вже повідомили в поліцію, що потерпілі – члени колективу.

Фото: Фейсбук Анни Думанської

«Прибули карети швидкої допомоги, пожежники та поліцейські. Діму госпіталізували. Одразу ж розпочали рятувальні операції, в океан вийшло кілька човнів, були задіяні всі екстрені служби. Добровольці вирушили оглядати скелі до пізньої ночі. У повітря підняли квадрокоптери нічного бачення. Після 21.00 усім човнам, крім одного, довелося піти, оскільки шторм посилився», – додають у трупі.

Артисти трупи дочекалися відпливу (о 1.30) і почали шукати Іллю по небезпечному кам'янистому березі з ліхтариками. О 7.50 відновили пошук рятувальники на катерах, човнах та гелікоптері. Також працювали водолази. Поки що Іллю знайти не вдалося, але пошуки продовжуються. Наступний спектакль від ROYAL Russian Ballet пройде в ім'я Іллі, а отримані кошти скерують на допомогу його сім'ї.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!