Під час п’ятої хвилі вакцинації від Covid-19 можуть дозволити щепити дітей

1099 0
У Центрі громадського здоров’я, перш за все, роблять акцент на вакцинації для цільових груп, що не встигли отримати щеплення.

Під час п’ятої хвилі вакцинації за рекомендаціями лікарів дозволять щепити дітей. Про це зазначив керівник національної програми імунізації Центру громадського здоров’я Олександр Заїка під час національного діалогу про вакцинацію від Covid-19, – передає Укрінформ.

«Під час п’ятої хвилі буде дозволена вакцинація дітей, але потрібно буде дивитися за нашими рекомендаціями, яким саме дітям, перш за все, треба буде давати перевагу», – каже він.

Читайте також: Covid-19 – це дуже і дуже небезпечно. Застереження від колишнього скептика

За словами Заїки, у Центрі громадського здоров’я у першу чергу роблять акцент на вакцинації для цільових груп, що не встигли отримати щеплення під час попередніх етапів вакцинації. Йдеться про людей віком понад 65 років та інших.

«Якщо ми говоримо про дітей віком 12-16 років, то ми знаємо, що це Файзер і там буде чіткий алгоритм, у яких випадках. Наприклад, дитина їде за кордон на навчання, змагання, на якісь конкурси і ця подорож передбачає дві вакцинації», – додає керівник національної програми імунізації.

Посадовець зазначив, що щеплення дітей проходитиме за рекомендаціями лікарів.

Читайте також: Портрет хворого на Covid-19. Що змінилося на Львівщині

Нагадаємо, що від початку вакцинації в Україні виконали понад чотири мільйони щеплень. За минулу добу щепили 111 150 осіб.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!