Під час сходження на Говерлу загинула туристка. Ще двоє – травмовані

3617 0
На синьому маршруті при сходженні на Говерлу троє людей зсунулися в обрив.

15 січня під час сходження на гору Говерла загинула 57-річна туристка. Ще двоє осіб – 32-річна жінка та 34-річний чоловік травмувалися. Усі троє – мешканці м. Южне Одеської області. Про це повідомили у поліції Івано-Франківської області.

Читайте також: Гайда на лижі. Послуги та ціни на найпопулярніші гірськолижні курорти

О 13:40 год правоохоронці отримали повідомлення від рятувальників про те, що на синьому маршруті при сходженні на вершину Карпат троє людей зсунулися в обрив. Після падіння 32-річна туристка змогла зателефонувати рятувальникам і повідомити про те, що сталося.

«Хід проведення пошуково-рятувальних робіт було ускладнено складними погодними умовами та сильним поривчастим вітром. О 14:40 рятувальники доправили потерпілого чоловіка до бази «Заросляк» і передали медикам, а о 15:50 – транспортували потерпілу жінку. Тіло загиблої оглянули працівники поліції – слідів насильницької смерті не виявлено», – йдеться у повідомленні поліції.

Наразі поліцейські кваліфікують загибель жінки за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України з відміткою «нещасний випадок». У ході досудового розслідування правоохоронці з’ясують всі обставини події.

Додамо, що для проведення пошуково-рятувальних робіт було залучено 28 осіб та 5 одиниць техніки.

Як правильно ходити в гори взимку

Гіди наголошують, що підготовка до мандрівки у зимові гори має бути на рівень вищою, аніж в іншу пору року. Так само треба мати відповідне спорядження, яке перед тим варто випробувати під час ближніх походів. Серед спорядження слід звернути увагу на взуття, термобілизну та одяг загалом. У нагоді стануть снігоступи, які допомагають пересуватися у горах, якщо снігу – по пояс. Крім того, не забувайте про аптечку, їжу та воду. Детальніше про те, як безпечно ходити в гори, тут.

Фото ГУ ДСНС в Івано-Франківській області та поліції Івано-Франківщини 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!