Львів визнано містом, де найкраще знають англійську мову. Дослідження

1577 0
Найбільше запитів на репетиторів з англійської мови також є у Львові.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

З початку повномасштабного вторгнення українці почали більше вчити іноземні мови у 2022 році. Так, містами, де найкраще знають англійську визнано Львів, Запоріжжя, Київ, Дніпро та Харків. Найгірше володіють англійською в Рівному. Серед областей лідерство утримують в Хмельницькому, Львівському, Київському, Полтавському та Запорізьму регіонах.

Джерело: osvitoria.media

За даними міжнародного рейтингу знання англійської мови «EF EPI» Україна піднялась на 35 сходинку в світі за рівнем володіння мовою «Туманного Альбіону». Ще в 2021 році держава посідала 40-е місце. Тоді як найнижчий показник нашої країни був зафіксований у 2019 році –  49 місце зі 100 країн, в яких проводилось дослідження.

За даними аналітиків, попит на репетиторів з англійської суттєво зріс саме після початку широкомасштабного вторгнення. При цьому, якщо минулі роки репетиторів для дорослих і дітей шукали в співвідношенні приблизно 50:50, в 2022 році пропорція суттєво змістилась. Наразі приблизно 60% всіх запитів припадає на пошук викладача англійської саме для дорослих.

Читайте також: Чому історія України – не обов’язковий предмет на НМТ 2023. Пояснення

Найчастіше українці потребують репетитора на рівень В1-В2 (Intermediate). При цьому більше половини шукачів віддає перевагу онлайн-навчанню. Переважання в запитах на дистанційне навчання почалося після початку пандемії, а війна суттєво прискорила цей процес. 

Читайте також: Які репетитори найпопулярніші? Складено рейтинг предметів та названо ціни

Як свідчать дані, вартість занять з репетитором зросла несуттєво. Якщо в 2021 році урок англійської в середньому коштував 189 грн., торік одне заняття з репетитором обходилось у 214 грн. Репетиторство, як роботу чи додатковий заробіток, найчастіше обирають жінки. Так, серед зареєстрованих на сервісі BUKI вчителів англійської мови чоловіки складають лише 12%. Найбільше запитів на репетиторів з англійської мови є у Києві, Львові, Дніпрі, Одесі та Харкові.  У 2022 році особливо стрімко зросла кількість шукачів у Закарпатській, Івано-Франківській та Тернопільській областях. За даними EF EPI у віковому розрізі найкраще англійську мову знають українці у віці від 20 до 30 років.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!